laarzen Gabor

Ontdek de najaarscollectie van Gabor

Met het najaar in het vooruitzicht verschijnen de nieuwe collecties stilaan in de winkels. Hoog tijd dus om in onze schoenkast te duiken en even te kijken welke nieuwigheden we kunnen gebruiken. Een nieuw seizoen vraagt immers om een nieuwe dosis trends.

De wintercollectie van Gabor toont een rustig modebeeld, in die zin dat bijvoorbeeld de slangen- en luipaardprints van de vorige winter nu een opmerkelijke afwezige zijn. Een saai seizoen wordt het echter niet: in het kleurenpalet zien we veel lichte tinten zoals beige en caramelkleur. Het okergeel, wat vorige winter nog een modekleur was, zien we nu wat meer naar de achtergrond verdwijnen, met een waaier aan warme roest- en cognackleuren in de plaats. Tegen biker boots, westernlaarsjes en fronslaarsjes zeggen we nog steeds volmondig ‘ja’, met de hiker boots en de dierenprints is het wat meer oppassen geblazen deze winter.

 

Biker boots

Biker boots zijn al meerdere winterseizoenen opnieuw een thema, en ondertussen ook een gevestigde waarde in het modebeeld. Bikers zijn dus zeker een item dat je deze winter kan blijven dragen. Meer nog: een goed paar bikerlaarsjes is bijna een basisitem. We zetten daarom graag een effen model in zwart leder in de kijker. Model 52.795.57 is dankzij zijn strakke look erg veelzijdig en bijzonder makkelijk te combineren. Met zijn G-breedte is dit model ook geschikt voor bredere voettypes, en het uitneembare voetbed biedt de mogelijkheid om je eigen steunzolen te gebruiken. Dit laarsje heeft ook een ritssluiting aan de binnenkant, wat zorgt dat je ze makkelijk kan aan- en uittrekken.

Afzaklaarzen

Laarzen in het algemeen zijn opnieuw in opmars, en met name de afzaklaarzen doen het goed. Vorig jaar zagen we ze reeds in de wintercollecties, en ook voor het huidige najaar zijn ze opnieuw goed vertegenwoordigd. We zien ze zowel in lange versie als in driekwarthoogte. Met hun typerende gefronste schacht ogen afzaklaarsjes vooral in suède-materialen erg mooi. In de kijker: model 55.611.18, een driekwart fronslaarsje in cognac suède met een hak van 6 cm.

Westernlaarsjes

De westernstijl is leuke mix tussen stoer en stijlvol, en is deze winter nog steeds van de partij. Westernlaarsjes kan je dus zeker opnieuw bovenhalen. In de Gabor-collectie zien we vooral de ‘gematigdere’ versie. Die hebben uiteraard de typische details zoals een afgeschuinde blokhak, puntneus en ronde schacht, maar accessoires zoals franjes, gespen en studs worden eerder achterwege gelaten. Eén van de toppers van Gabors najaarscollectie is laarsje 56.690, verkrijgbaar in allerlei kleuren daim en leder, zowel met als zonder metalen tip.

Beige, caramel en roestkleuren

Dé trendkleur voor deze winter zijn vooral lichte tinten, zoals beige en caramel. Het okergeel van vorige winter is minder uitgesproken. In de plaats zien we een waaier aan warme roest- en cognackleuren. Een aanrader in dit thema is sneaker 56.367.41. Met zijn warme materiaal- en kleurencombinatie heeft dit model een erg rijke uitstraling. Verder is hij ook van alle nodige functionaliteiten voorzien: ritssluiting voor makkelijk aan- en uittrekken, uitneembaar voetbed dat je kan vervangen door je eigen steunzolen en een G-breedte die extra ruimte voor de voet biedt.

Prints           

De luipaardprints waren al langer aan hun terugtocht bezig, en ook de slangenprints treden niet langer op de voorgrond. Uiteraard verdwijnen dierenprints nooit helemaal uit het modebeeld, maar het valt op dat we ze voor dit najaar vooral in materiaalcombinaties zien, en slechts weinig als volledige print. Uitzondering op de regel zijn krokoprints. Die zien we nog wel opduiken als volledige print en zijn daardoor duidelijker aanwezig. In het thema ‘kroko’ highlighten we graag model 56.929.97 uit de Rollingsoft-collectie. Rollingsoftartikelen staan gekend om hun unieke zool, die de afrolbeweging van de voet ondersteunt en daardoor bijzonder aangenaam aanvoelt, zeker wanneer je lang rechtstaat of wandelt.