Gabor SS21

Ontdek de nieuwe trendkleuren voor deze zomer

Ieder seizoen brengt nieuwe trends, en daar kijken we natuurlijk met veel plezier naar uit. Voor het nieuwe zomerseizoen zien we in de schoencollecties bijvoorbeeld veel tressé of gewoven ledermaterialen, zeker bij de sneakers. Loafers zijn opnieuw aan een opmars bezig, en ook instappers doen het bijzonder goed. Bij een nieuwe collectie horen uiteraard ook kleurtrends. Voor deze zomer bakenen zich drie duidelijke kleurthema’s af. Het eerste thema omschrijven we met de term ‘vibrant’. Die brengt koele, frisse kleurvarianten in een palet van grijs, lila en lichtblauw. Het tweede thema ‘exotic’ brengt pittige en intense zomerkleuren zoals fuchsia, tangerine en rood. Afsluiten doen we met het derde thema ‘sunny’, die een waaier aan carameltinten vertegenwoordigt.

#vibrant

Wanneer we ons een beeld vormen van de toekomst, spelen technologie en digitalisering hoe dan ook een rol daarin. Technologische ontwikkelingen infiltreren steeds meer ons leven, en ook de mode-industrie wordt hierdoor beïnvloed. Zo laat het kleurthema ‘vibrant’ zich inspireren door alles wat met digitalisering, virtual reality en artificiële intelligentie te maken heeft. Bij ‘digitaal’ denken we uiteraard aan koel grijs, maar ook zachte pasteltinten zoals lichtblauw en lavendel, en frisse tinten zoals limoncello en krijtwit zitten in dit kleurenpalet. Zo krijg je een mooie mix tussen koele en frisse kleuren, die in combinatie met elkaar een rijke uitstraling geven aan sneakers.

#exotic

Het thema ‘exotic’ is vanzelfsprekend. Bij dit kleurthema doen we beroep op ons vakantiegevoel en dromen we weg bij de kleurpracht van exotische bloemen en de magische onderwaterwereld. Denk dus aan intense, sterke kleuren zoals fuchsia, indigo, tangerine en chilirood. Duidelijke zomerkleuren dus, die dan ook uitermate geschikt zijn voor een hoogzomerschoen zoals een sandaal of slipper.

#sunny

De setting van De Leeuwenkoning, met de stralende zon die de zachtgroene savanne in een gouden jasje dompelt? Exact dat beeld is wat het kleurthema 'sunny' inhoudt. Een warme verzameling van carameltinten, steppegroen, bruin en oranje staat hier centraal. Erg zachte en tamelijk neutrale tinten, die net daarom ook makkelijk te combineren zijn en een prima keuze zijn voor het voorjaar.