Barokprints

Trend: barokprints

De laatste najaarstrend die we in de kijker zetten, zijn de barokprints.

De barokstijl dateert reeds uit de 17e eeuw. De roots van de barok vinden we in Italië, maar al snel raakte de stijl verspreid over heel Europa. Ze vormde een belangrijke bron van inspiratie op allerlei gebieden, van bouw- en schilderkunst tot muziek, literatuur en mode.  De barokstijl is een krachtige stijl met veel beweging en reliëf. Ook weelderige versieringen, rijke materialen met een luxueuze uitstraling en complexe, krullende patronen zijn typisch.

Zo nu en dan zien we deze kenmerken van de barokstijl in het modebeeld opduiken. De huidige najaarscollecties zijn daar een goed voorbeeld van. Met zijn weelderige vormen, rijke materialen en goudkleurige accenten sluit dit thema bovendien perfect aan bij de feestdagen. Wil je dus nog snel wat inspiratie opdoen? Lees dan zeker even verder.

Barokprint …

In de Gabor-collectie werden er een aantal materialen ontwikkeld die binnen het barokthema passen. Eén van die materialen is ‘flock decor’, een typische print met weelderige patronen en veel krullen. Onze favoriet in dit materiaal is laarsje 92.705.37, een ietwat stoerder model in G-breedte met steunzoolfunctie.

… met reliëf

Een andere barokprint die zeker niet in dit thema mag ontbreken, is het materiaal ‘charro’. Ook bij dit materiaal werd er gekozen voor de typische krullende patronen, maar deze werden wel in reliëf verwerkt, wat de schoen nog sprekender maakt en ervoor zorgt dat hij dé eyecatcher van je outfit wordt. Onze aanrader in dit materiaal? Model 92.011.87, een mooie, feestelijke pump in G-breedte op een aangename hakhoogte van 5,5 cm.

Het zit ‘m in de details

Voor wie houdt van iets subtielers, maar toch een tikkeltje edgy, is laarsje 91.685.40 het perfecte model. Dit enkelaarsje is een sock boot en sluit dus  mooi aan op de voet. De blikvanger hier is hak: met zijn metaalkleurige barokprint maakt hij van dit eenvoudige laarsje echt echte statementschoen.

Goud

Kenmerkend voor de barokstijl zijn allerlei details in goud. Vaak overdadig, maar in het geval van een schoen blijven we toch liever bij het oude gezegde: overdaad schaadt. Zelf kiezen we daarom voor model 92.096.57, een klassiek bikerlaarsje in zwart leder met een leuk goudkleurig accent. Ideaal voor wie z’n eindejaarsoutfit een stoere touch wil geven.

Loaferpumps

Als er één type schoen is dat perfect bij de barokstijl past, is het de loaferpump. Dit is een instapper met de neus van een mocassin, maar het hakje van een pump. Wij zijn fan van model 91.421.97 . Met zijn vintage uitstraling, stevige blokhak en velours veter is dit model op-en-top barokstijl.