bijzondere veters

Trend: bijzondere veters

Wanneer we naar de veterstijlen van de afgelopen seizoenen kijken, is één ding duidelijk. Een veter is al lang niet meer een gewone veter. Er wordt naar hartenlust geëxperimenteerd met verschillende materialen, veterogen en sluitingen. En om alvast een tipje van de sluier op te lichten: ook in de zomercollectie van 2019 blijven veters een eyecatcher. Je zal dan bijvoorbeeld veters met allerlei prints vinden,  zoals ruitjespatronen of bloemmotieven. 
De keuze voor speciale veteroptieken komt voort uit de sneakertrend. Sneakers zijn absoluut niet meer weg te slaan uit het modebeeld en er wordt dan ook veel aandacht besteed aan vernieuwende designs. Creatief omgaan met veteroptieken speelt daarbij een grote rol, want het is één van de makkelijkste manieren om een sneaker vernieuwend en origineel te maken. Ondertussen heeft de vetertrend zich uitgebreid naar andere modellen zoals enkellaarsjes en biker boots. Met enkele highlights uit onze Gabor-collectie tonen wij je alvast de leukste veters voor het najaar. 
 
Kettingveter
Als voorbeeld voor de kettingveter presenteren we graag biker boot 91.669.27. Een kettingveter associëren we in de eerste plaats met stoere looks, en we vinden deze veters dan ook het best passen bij biker boots. Het design van deze biker is verder erg bescheiden, waardoor de bijzondere veter volledig tot z’n recht komt en een echte eyecatcher wordt.
 
Studs
Laarsje 92.875.34 is een G-breedte en heeft een aangename hakhoogte van 55mm. Als veteroptiek werd gekozen voor studs, waar de veter doorheen geregen wordt. De studs zijn bovendien goudkleurig, wat we in combinatie met het olijfgroene materiaal erg geslaagd vinden.
 
Satijn
De satijnen veters zijn de pioniers onder de speciale veteroptiek en verdienen dus zeker een plaatsje in deze lijst. Ze geven een sportieve schoen zoals sneaker 96.505.94 meteen een vrouwelijke en schattige toets. Dit model raden we echter niet alleen aan voor zijn looks. Met zijn G-breedte en steunzoolfunctie is ook het comfort van deze sneaker ongetwijfeld een pluspunt.
 
Katoen
In navolging van de satijnen veters worden ook katoenen veters vaak in XL-formaat gebruikt. Satijnen veters zijn gevoeliger en moeten vaak erg netjes gestrikt worden, anders gaat het hele effect verloren. Katoenen veters zijn in dat opzicht makkelijker en duurzamer. Onze favoriet met katoenen veter is laarsje 95.745.13: een Best Fitting-model met steunzoolfunctie op een hakje van 50 mm.
 
Haakjes
Biker boot 91.660.20 haalt zijn inspiratie bij de wandelsport. De haakjessluiting doet denken aan de typische sluiting van trekkingschoenen en werd voor dit laarsje ontworpen in een stijlvollere en markantere versie. De brede, katoenen veter vormt de kers op de taart en geeft dit laarsje ook een charmante toets.