Gabor comfortkenmerken

Gabor staat gekend om zijn perfecte match tussen een modieuze stijl en een comfortabele pasvorm. Naast het design van de schoen en de seizoenstrends wordt er dan ook veel aandacht besteed aan een optimaal draagcomfort. Om dat comfort te garanderen, ontwikkelde Gabor verschillende leesten en comforteigenschappen, zodat er voor ieder voettype een geschikte pasvorm bestaat. Deze comforteigenschappen zijn bovendien onderling combineerbaar. Zo kan je bijvoorbeeld een loafer vinden in G-breedte die geschikt is voor steunzolen, of een laars in schachtwijdte L met een Best Fitting-leest.

Naast deze specifieke ontwikkelingen zal je trouwens nog meer extra's op vlak van comfort ontdekken. Denk maar aan elastische inzetstukjes, ritsen, drukknopsluitingen, verstelbare riempjes, … . Bovendien biedt Gabor bijna zijn hele collectie in halve maten, en een aantal modellen is ook beschikbaar in extra grote schoenmaten. Om het even welk voettype je hebt, je zal dus bij Gabor een passende schoen vinden.

We zetten de belangrijkste comfortontwikkelingen en leesten van Gabor hieronder even op een rij.

G-breedte en H-breedte

De standaard breedtemaat van een schoen wordt met de letter F aangeduid. Naast modellen met F-breedte bevat een Gabor-collectie ook heel wat modellen in G-breedte of H-breedte. Een H-breedte biedt meer volume dan een G-breedte, een G-breedte biedt meer volume dan een F-breedte. Dat extra volume wordt voorzien bij de tenen, de wreef en de bal van de voet. Op die manier wordt het stavlak van de schoen ruimer, hoewel je er optisch niets van merkt.

Best Fitting

Een Best Fitting-leest heeft een breder loopvlak en biedt daardoor meer ruimte bij de bal van de voet. Achteraan heeft een Best Fitting-model dus een gewone F-breedte, maar  vooraan een G-breedte. We noemen een Best Fitting-leest daarom ook wel eens een “gebroken leest” of een “F en een half”.

Hovercraft

Bij modellen met het kenmerk ‘Hovercraft’ lijkt het alsof je op wolkjes loopt. Ze hebben een speciale, drielaagse zool met luchtkussentjes en een extra zachte bekleding. Je vindt dit kenmerk vaak terug bij ballerina’s en enkellaarsjes.

Optifit

Het kenmerk Optifit geeft aan dat een schoen een uitneembaar voetbed heeft. Erg praktisch voor wie steunzolen draagt, want je kan makkelijk je eigen zolen in deze modellen dragen, zonder dat de schoen rond je voet knelt.

Sachetto

Sachetto is het Italiaanse woord voor ‘zakje’ en duidt op het feit dat bij deze maakwijze de voering als een zakje in de schoen gestikt wordt. Daardoor is er geen brandzool nodig en zijn deze schoenen bijzonder soepel.

Soft Move

Modellen met het kenmerk ‘Soft Move’ hebben een extra zacht schuimkussentje aan de hiel en bij de bal van de voet. Op die plaatsen rust namelijk het meeste lichaamsgewicht. Door net op die drukpunten een schuimlaagje te voorzien, krijg je een dempend effect.

Soft & Smart

Een Soft & Smart-zool is eigenlijk een upgrade van de Soft Move-zool: beide hebben extra dikke kussentjes op de drukpunten, maar een Soft & Smart zool voorziet onder de volledige zool nog een extra schuimlaag, waardoor je een dubbelzacht loopgevoel krijgt. Dit kenmerk wordt vaak gebruikt bij pumps.

Laarzenbreedtes

De laarzen van Gabor zijn beschikbaar in verschillende schachtbreedtes, variërend van XS tot XXL. Zo biedt Gabor er voor iedere kuit een passende laars. Bovendien bestaat er ook het 'vario'-principe. Laarzen met een breedte 'vario' hebben een verstelbare breedte. Een breedte M-vario kan bijvoorbeeld via een gesp of rits aangepast worden van M naar L. 

Rollingsoft

Rollingsoft is in principe geen comfortkenmerk, maar een aparte productgroep binnen het comfort-gamma van Gabor. Wat Rollingsoft zo uniek maakt, is de zool. Deze werd speciaal ontwikkeld om de natuurlijke afrolbeweging van de voet te volgen, zonder in te boeten aan stabiliteit. Hierdoor is Rollingsoft een ideale keuze voor sportieve activiteiten. Uitneembare voetbedden, ritsen, elastische materialen en zachte, ademende voeringen maken het comfortpakketje verder af.