Pius Gabor

Pius Gabor

Pius Gabor is het gloednieuwe herenmerk van Gabor. Het merk werd vernoemd naar de oprichter van het bedrijf. Daarmee eert Gabor zijn jarenlange expertise die het met zijn damesschoenen opgebouwd heeft, en die voortaan dus ook ingezet wordt voor de ontwikkeling van herenschoenen.

De nadruk ligt op sportieve mode, niet zozeer op geklede mode. Je zal daarom bijvoorbeeld geen klassieke herenschoenen in de collectie vinden, wel sneakers en boots. Het merk richt zich dan ook op heren die een vlotte, sportieve stijl verkiezen.  

Net zoals bij de dames staat ook bij de heren de pasvorm centraal. Verder is duurzaamheid een belangrijke pijler, met schoenen die bijvoorbeeld uit bio-leder vervaardigd worden, en er is aandacht voor draagcomfort, met comfortkenmerken zoals uitneembare binnenzolen en Goretex-technologie.

Ignoring tradition 

De baseline van Pius Gabor luidt: ignoring tradition since 1919. Daarmee wil men een duidelijk statement maken. Het merk werd weliswaar vernoemd naar de oprichter van Gabor, maar alle andere tradities worden overboord gegooid. De focus ligt op vernieuwing en vooruitgang, met ook bijzonder veel aandacht voor ecologische waarden.

 

Duurzaamheid

Steeds meer consumenten hechten belang aan het duurzaamheidsaspect. Ook bij Pius Gabor wordt dit thema erg hoog in het vaandel gedragen en in het volledige concept verweven. Zo wordt er bijvoorbeeld uitsluitend gewerkt met gecertificeerd leder. Sommige modellen zijn gemaakt van bio-leder of gerecycleerd materiaal zoals canvas, en hebben een buitenzool die bestaat uit  gerecycleerd rubber. Wist je trouwens dat zelfs de voering gemaakt wordt uit gerecycleerde PET-flessen, en de binnenzool uit kurk, vervaardigd uit de resten die overblijven bij de productie van fleskurken?

 

Draagcomfort

Om de collectie helemaal compleet te maken, wordt er net zoals bij de damesschoenen gewerkt met meerdere comfortkenmerken. De uitneembare voetbedden bijvoorbeeld kennen we al van bij de dames. Handig voor wie zijn eigen steunzolen in de schoen wil leggen, maar ook nuttig voor wie geen steunzolen draagt: dankzij het latex-schuim zijn de zolen namelijk extra zacht en dempend. Andere comfortkenmerken in de collectie zijn anti-slip zolen (Vibram) en waterbestendige materialen (Goretex).