gabor slippers

Waarop moet ik letten bij de aankoop van slippers?

In de zomer is niets zo heerlijk als een paar leuke slippers aan je voeten. Lekker fris en vooral ook heel gemakkelijk! Onder invloed van homewear die stevig in de lift zit, kennen slippers een groot succes. Je vindt ze dan ook in allerlei stijlen, van sportief tot gekleed. Een perfecte aanvulling voor je zomergarderobe dus! Slippers zijn trouwens al lang niet meer te vergelijken met de typische flip flops die je naar het strand draagt, maar zijn uitgegroeid tot een volwaardige schoentype.

Bij de aankoop van een slipper is niet alleen de stijl, maar ook het draagcomfort belangrijk. Slippers lopen nu eenmaal minder vlot dan een gewone schoen, net omdat ze weinig steunmogelijkheden hebben. Je moet de spieren in je voet sowieso meer opspannen bij het dragen van een slipper, precies daarom zijn comforteigenschappen bij deze schoenen zo belangrijk. 

Art. 62.790.10

Een goede, geklede basisslipper is een must-have. Een basismodel kan je makkelijk combineren, zowel onder een lange jurk of rok als een broek. Met een leuke zomerkleur geef je een basismodel meteen wat extra pit. Kleurtip: wil je een kleur die ook volgende zomer nog een trend is? Kies dan voor fuchsia of mango. Deze twee zal je volgende zomer zeker terugzien in het modebeeld.

Art. 64.681.19

Wie iets specialers verkiest, kan gaan voor een model met accessoire, zoals een grote gesp, strik of strass-steentjes. Dit geeft meteen een rijke uitstraling aan je slipper. Zoals eerder gezegd: belangrijk voor een goede slipper is dat hij zeker ook alle comfort biedt. Let bij de aankoop van je slipper bijvoorbeeld op verstelbare riempjes of elastiek aan de binnenzijde van de schoen, die zorgen ervoor dat je slipper mooi op je wreef blijft zitten.

 
Art. 63.740.24

Een ander belangrijk aandachtspunt qua comfort is het binnenzooltje. Sommige slippers hebben een voorgevormd voetbed, waardoor je voeten mooi stabiel in de schoen blijven en niet naast de zool kunnen gaan bij het stappen. Zeker wanneer je langere afstanden wandelt met slippers, is een voorgevormd voetbed dus geen overbodige luxe.

 
Art. 64.663.14

Slippers hoeven trouwens niet per definitie plat te zijn. Er bestaan modellen met een klein plateauzooltje, of zelfs met sleehak. Ook voor wie dus liever niet té plat loopt, zijn slippers een optie. Via kleuren, materialen of prints wordt de plateauzool of de hak soms extra in de verf gezet, dit maakt meteen een eyecatcher van je slipper.