Gabor sneaker breedtemaat

Welke breedtemaat heb ik nodig?

Elke voet is anders. Sommige voeten hebben een hoge wreef en vragen om een schoen die wat meer ruimte biedt. Draag je steunzolen, dan heb je een schoen met een uitneembaar voetbed nodig. Wie rugklachten heeft, wil makkelijk zijn schoenen kunnen aan- en uittrekken en gaat op zoek naar schoenen met een rits.

Alleen al op vlak van comfort heeft iedereen dus andere aandachtspunten bij het uitkiezen van een paar schoenen. Om aan al die verschillende noden te voldoen, ontwikkelde Gabor meerdere ‘pasvormconcepten’, die garanderen dat jij bij Gabor steeds een comfortabele, passende schoen vindt voor jouw voettype. Een van de belangrijkste pasvormconcepten zijn de breedtematen G en H.

Wat is een breedtemaat?

Misschien heb je nog niet stilgestaan bij de breedtemaat van je schoen, maar deze is minstens even belangrijk als je schoenmaat.  Breedtematen werden speciaal ontwikkeld om aan iedere voet voldoende ruimte te bieden. De standaardbreedte van een schoen is immers niet voor iedereen optimaal, daarom werden er ook leesten voor smallere én bredere voeten gemaakt. Met name ook bij voetklachten zoals hallux valgus is een breedtemaat aangewezen.

In de collectie van Gabor vind je naast de standaardbreedte ook G-breedtes, die iets ruimer zijn, en H-breedtes, die nog wat meer ruimte bieden. De extra ruimte wordt voorzien bij de tenen, de wreef en de bal van de voet. Zo wordt het stavlak van de schoen ruimer, zonder dat je er optisch iets van merkt.  

Kies de juiste breedte voor jouw voettype

Je wil natuurlijk niet dat je schoen knelt, maar hij mag ook niet uitslippen. Je schoen moet mooi aansluiten, en je moet met je tenen als het ware ‘piano’ kunnen spelen. Te brede schoenen geven minder steun, te smalle schoenen leiden tot blaren. Zowel te brede als te smalle schoenen zijn dus bijzonder oncomfortabel, en net daarom is het belangrijk om een juiste breedte te kiezen.

Om te weten welke breedte je precies draagt, kijk je best even op de binnenzool. De letter G of H staan daarop vermeld. Zie je geen letter, dan heb je een standaardbreedte aan je voet.

Fashion en comfort gaan wel degelijk samen

Wie aan een breedtemaat denkt, stelt zich misschien al snel een klassieke, niet zo heel erg stijlvolle schoen voor. Niets is minder waar bij Gabor. Meer dan de helft van de collectie wordt in breedtematen gemaakt, dat zijn maar liefst 145 modellen in verschillende kleur- en materiaalvarianten. Daartussen vind je vast een leuke sneaker, een zomerse sandaal of een elegante mocassin die bij jouw stijl aansluit.